NON MERGOR ik ga niet onder

 

NON MERGOR Ik ga niet onder is de lijfspreuk van de Cistercienzer monniken. Een spreuk die ook van toepassing kan zijn op uw brouwmeester.

In het ND ontdekte ik gegevens van een verplaatst Nederlands Trappistenklooster :

In 2015 is de Abdij Sion in Diepenveen (Overijsel) verlaten , om in Schiermonnikoog opnieuw te beginnen. Kijk eens op de site : Kloosterschiermonnikoog.nl Misschien treffen we over enige tijd op het kleinste bewoonbare waddeneiland straks een Cistercienser Abdij aan . Trappisten, die in de Middeleeuwen al de naam van het eiland  Schiermonnikoog droegen.  Schiere,= grijze monniken die hier kwamen bidden en werken: Ora et labora. Zij ontvingen op hun verzoek van B&W van Schiermonnikoog al de vergunning om een klooster te stichten op Schiermonnikoog, duurzaam en passend in het landschap !   Je denkt dan gelijk aan kloosterbier: Schier bier , Wie weet? Steun kunnen ze zeker gebruiken. Zou hun Trappistenbier net zo goed zijn als Peelander Abdij Bier speelt dan door je hoofd.

Juist op deze zaterdag maakt mijn vrouw een entrecote klaar voor het avondeten volgens het recept die kopers van alle Peelander bieren op markten gratis mogen meenemen. Voor een deel zijn de recepten van het bekende jurylid van HEEL HOLLAND BAKT : Vandaag duds

NON MERGOR Ik ga niet onder is de lijfspreuk van de Cistercienzer monniken. Een spreuk die ook van toepassing kan zijn op uw brouwmeester.

In het ND ontdekte ik gegevens van een verplaatst Nederlands Trappistenklooster :

In 2015 is de Abdij Sion in Diepenveen (Overijsel) verlaten , om in Schiermonnikoog opnieuw te beginnen. Kijk eens op de site : Kloosterschiermonnikoog.nl Misschien treffen we over enige tijd op het kleinste bewoonbare waddeneiland straks een Cistercienser Abdij aan . Trappisten, die in de Middeleeuwen al de naam van het eiland hadden Schiermonnikoog. Schiere,= grijze monniken die hier kwamen bidden en werken: Ora et labora. Zij ontvingen op hun verzoek van B&W van Schiermonnikoog al de vergunning om een klooster te stichten op Schiermonnikoog, Duurzaam en passend in het landschap !   Je denkt dan gelijk aan kloosterbier: Schier bier , Wie weet? Steun kunnen ze zeker gebruiken. Zou hun Trappistenbier net zo goed zijn als Peelander Abdij Bier speelt dan door je hoofd.

Juist deze zaterdag maakt mijn vrouw een entrecote volgens het recept die kopers van Peelander bieren op markten gratis mogen meenemen. Voor een deel zijn de recepten van het bekende jurylid van HEEL HOLLAND BAKT  vandaag dus : Entrecote met een bierjus en gekarameliseerde sjalotjes , aardappelpuree en doperwten. Wat een smaken!

Om het gebruikte Peelander Tripel: Zeeuws Goud te evenaren zullen de Schiere Monniken nog veel werk hebben!

 

 

 

Sorry, comments are closed for this post.